PREPARACIÓ:
Per al farciment:
Bollim els moniatos amb pell. Pelem i traem la polpa. En un recipient mesclem amb una espàtula el moniato pelat i triturat a foc lent juntament amb el sucre, la canyella i la ratlladura de llima formant una pasta. Coem durant 1 hora per a aconseguir el punt d'almívar.
Per a la massa:
Posem l'aiguardent i l'oli juntament amb el sucre en un cassó al foc. Quan s'evapore part de l'alcohol i quede dissolt el sucre afegim la farina gradualment. Removem fins a formar una massa. En total, tot el procés ha de durar uns 20 minuts.
Per a formar els pastissos la massa es treballa en calent. Estenem la massa amb un corró sobre una superfície llisa i oliada. La deixarem el més fina que puguem, fem cercles d'aproximadament 6 cm (un got pot fer de motle) i emplenem mig cercle amb farcit de moniato.
Tancar i segellar els extrems pressionant amb una forqueta.
Pintar amb l'ou batut perquè després d'enfornar quede brillant.
Els fiquem al forn i els coem a temperatura de 200º durant uns 30 minuts.
INGREDIENTS:
Per a la massa:
1/2 got d'aiguardent.
1/2 got d'oli d'oliva.
1/2 Kg. sucre.
3/4 Kg. farina.
1 ou.
Per al farciment:
3/4 Kg. moniato blanc.
1/4 Kg. sucre.
Canyella i pell de llima.
Etiquetas:
- Gastronomía
- Receptes