PREPARACIÓ:
12 hores abans posar blat i fesols junts en remull.
A primera hora del matí coure a foc lent blat i fesols sense afegir res més durant 2 hores, tirar l'aigua i afegir-li aigua freda cobrint-ho tot.
Sofregim les 2 nyores sense cua ni llavors i retirem, les passarem pel boix amb sal.
Sofregim la ceba fins que quede transparent, afegim la carn i sofregim, afegim la tomaca, i després l'embotit.
Afegim tot al perol, incorporem la verdura ben neta, la nyora picada, els comins, el safrà, els bastonets de fenoll, un doll d'oli d'oliva, sal.
Les creïlles les afegim 20 minuts abans del final. Es pot posar un polsim de colorant. Corregim de sal.
INGREDIENTS:
Per a 8 persones:
1/2 kg blat picat
1/2 kg fesols blancs i pigalls mesclats
250 gr costella de porc
250 gr cansalada
2 blanquets
2 botifarres de ceba
3 creïlles
un grapat de bledes
2 naps xicotets
2 xirivies
1 tros de carabassa
2 cards
1 ceba
2 tomaques
2 nyores
12 brins de safrà
un grapat de comins
3 bastonets de fenoll
sal
oli
Etiquetas:
- Receptes